Asociaţia CNER

Indiferent de numele pe care l-a purtat de-a lungul timpului, școala noastră a transmis absolvenților un spirit care s-a perpetuat, ca și cum un genius loci ar fi vegheat cu bunăvoință asupra minților și sufletelor tinere, intrate în clădirea de pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 9-11. Așa cum fiecare se bucură când revede clădirea în care a studiat, clasa în care a învățat, și școala vibrează în clipa întâlnirii cu „fiii” ei. Generații întregi de absolvenți au simțit acest lucru, de aceea nu se pot despărți niciodată definitiv de locul în care au petrecut cei mai formatori ani ai vieții, anii în care au construit idealuri, au modelat aspirații, au clădit vise... Nu ne mai miră astăzi că adesea, la 15 septembrie sau la serbarea de sfârșit de an, în curtea școlii apar familii întregi, bunici, părinți și copii, toți formați pe băncile aceste școli și mândri că este așa. Se poate găsi o dovadă mai convingătoare pentru respectul pe care și l-a cucerit Colegiul nostru de-a lungul anilor?

Aceasta este principala cauză a constituirii Asociației „Colegiul Național Emil Racoviță”, înființată din inițiativa unui om a cărui viață este indisolubil legată de itinerarul spiritual al școlii noastre, profesorul Teodor Vodă. Conștienți de rolul pe care îl are școala în formarea individului, membrii asociației și-au canalizat eforturile în sprijinul generațiilor de azi, care trebuie ajutate să crească la fel de frumos. Păstrând vie aspirația spre mai bine, Asociația susține și recompensează performanța. Astfel, se oferă recompense elevilor calificați la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, se sponsorizează deja tradiționala excursie a premianților, se atribuie anual un premiu de excelență celui mai merituos absolvent sau șefului de promoție, se sprijină financiar participarea la diverse concursuri naționale și internaționale, se suplimentează fondurile pentru premiile de final de an școlar și multe, multe altele...

Justificata mândrie a racovițiștilor se bazează pe un apetit pentru performanță constant de-a lungul anilor. O dovedesc numele de specialiști iluștri în variate domenii, de profesioniști apreciați, de oameni deschiși la minte, receptivi la nou, caracterizați de pasiune și de sete de cunoaștere. Formarea lor nu se sfârșește niciodată. Acesta este unul din lucrurile importante pe care le-au învățat în liceu, care le-a și oferit toate instrumentele necesare pentru a-și duce la înălțime idealul.

Spiritul racovițist este nemuritor și, chiar dacă își modifică prin fiecare generație anumite particularități, perpetuează totuși valori eterne: adevărul, cinstea, onoarea, datoria, profesionalismul.

Vă invităm, așadar, să vă alăturați membrilor Asociației, probând și în acest fel că ați rămas peste ani „racovițiști”.

 

 

Date administrative ale asociaţiei:

Adresa: Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 9-11, Cluj-Napoca
CUI: 9988483
Cont: RO24 BRDE 130S V675 1346 1300
Banca: BRD-GSG
Persoana de contact: prof.dr.Constantin Corega
Tel: +40.264-591825

 

Contract de sponsorizare (PDF)